In de praktijk kom je via de Omega-methode regelmatig op interessante nieuwe terreinen terecht. Vanzelfsprekend met toestemming van de cliënt wordt hier een verschijnsel onder de aandacht gebracht dat - indien het werkelijk waar is - zonder meer fascinerend is. Het betreft de mogelijkheid dat je schuldgevoelens kunt overnemen van je ouders terwijl noch je ouders noch jezelf er ook maar bewust van is.

Tijdens een sessie kwamen we erop uit dat de cliënt voor wel 25% energie in zich had die eigenlijk niet bij de persoon zelf hoorde, maar bij zijn vader. Bij nader onderzoek bleek dat het vooral om schuldgevoelens ging. Ergens in de puberteit had de cliënt zelf wat schuldgevoelens gehad en klaarblijkelijk was dat de trigger om meteen het resonerende schuldgevoel van de vader aan te trekken.

Zo is hij de rest van zijn leven blijven rondlopen met die schuldgevoelens die helemaal niet van hem zijn, maar vooral van zijn vader. Middels enkele gerichte intenties wisten we deze schuldgevoelens uit het systeem van de cliënt te verwijderen en terug te sturen naar de plek waar het vandaan kwam, in dit geval dus terug naar de vader.
 
In het algemeen is het raadzaam om je af te vragen bij sterke emoties of gevoelens in hoeverre deze emoties ook daadwerkelijk volledig van jezelf zijn. Voor je het weet ben je aan het proberen emoties te verwerken die je eigenlijk helemaal niet kunt verwerken om de simpele reden dat ze niet bij je horen. Door je voor te stellen dat je alle energie/lading of emoties die niet van jouzelf zelf te verwijderen door het terug te sturen kun je ook zelf al heel wat reinigen in je systeem. 

Daarnaast kan het natuurlijk ook zomaar zijn dat je zelf - in alle onbewustheid natuurlijk ! - bepaalde onverwerkte gevoelens of misschien wel karmische thema's bij anderen hebt geparkeerd zodat je er zelf minder last van hebt. Het is dan ook wel zo netjes om in je meditaties ook deze energieën weer terug te halen bij jezelf.

Illustratie afkomstig van Made you Laugh