Binnen de omega sessies in de praktijk komen geregeld thema's voor die verband houden met chakra's. Het gaat dan om blokkades en slecht geopende chakra's. Meestal wordt dat aangepakt met gerichte intenties en via het spreken over de thema's.

Een andere methode die in de praktijk eigenlijk niet wordt gebruikt zou wellicht ook kunnen werken bij sommige mensen. Ik presenteer hem hier omdat hij wellicht wel een bijdrage zou kunnen leveren bij het verder openen van het hartchakra. Het is een kaart met daarop zeven chakra's, elke met hun eigen specifieke kleurencombinatie.

Het idee is dat je de foto hiernaast op een kleurenprinter uitprint (10 cm bij 10 cm) en vervolgens je pink in het midden van de figuur plaatst. Op een manier, die mij overigens niet helder is, zou het bijbehorende chakra dan geroerd worden. Alsof het in zekere zin zou neigen mee te resoneren met deze figuur die een vertegenwoordiging voorstelt van gezonde hartfrequenties, waardoor er beweging zou kunnen ontstaan in dit gebied.

Een andere methode die je ook zou kunnen gebruiken om je hartchakra beter te laten draaien is simpelweg door je er in je meditaties op af te stemmen en de intentie te uiten deze chakra te openen waarbij je ook goed luistert naar alle gedachten en gevoelens die deze intentie kunnen activeren, want bij veel mensen is er het nodige traumatische materiaal opgeslagen in dit chakra.

Graag hoor ik ervaringen met deze oefeningen of andere ervaringen rondom het openen van het hartchakra.